Izaberite stranicu
05.03.2020

Legal 500: Nemanja Aleksić autor poglavlja posvećenom bankarstvu i finansijama u Srbiji

Legal 500, renomirana kompanija koja objavljuje uporedne pravne vodiče po zemljama, čiji su autori vodeći svetski pravnici, poverila je poglavlje o bankarstvu i finansijama u Srbiji, dr Nemanji Aleksiću, advokatu i osnivaču advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima.

Dr Aleksić je, kao i prošle godine, pružio informacije o aktuelnim temama koje se tiču bankarstva i finansija u Srbiji, od kojih se neka tiču državnih organa, regulative, bankarskih licenci, organizacionih zahteva, nadzora i imovine banaka, odgovarajući i na druga pitanja aktuelna u Srbiji. (https://www.legal500.com/guides/chapter/serbia-banking-finance/).

Na osnovu svog bogatog iskustva i poznavanja srpskog zakonodavstva, bankarskog i finansijskog sistema, dr Aleksić je pružio detaljne informacije o ključnim pitanjima, uključujući proceduru dodela licenci, njenu efikasnost i integritet, izdavanje ili čuvanje kripto valuta, primenu okvira Basel III, korporativno upravljanje i regulatorni režim u vezi sa akcionarima banaka, završavajući svoj doprinos odgovorima u vezi sa trendovima i izazovima srpskog tržišta.

Nadamo se da će ovi uvidi biti neprocenjiv resurs za pravnike, investitore, bankare, naučnike i studente, kao i sve druge osobe koje su zainteresovane za ovu oblast.

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte.