Izaberite stranicu

Zaštita prava konkurencije

Kancelarija Aleksić sa saradnicima ima visoko kvalifikovan i efikasan tim koji pruža savete i zastupa klijente pred relevantnim institucijama iz oblasti zaštite prava konkurencije.

Izvanredno poznavanje prilika na lokalnom tržištu

Sticanje poslovne prednosti nad konkurentima je u osnovi poslovne filozofije svih učesnika u “poslovnoj areni”. Ipak, kao i u svakom nadmetanju, učesnici na tržištu moraju pratiti određene smernice i pravila, koje postavljaju lokalna regulatorna tela i institucije. Poštovanje Zakona o zaštitu konkurencije je apsolutno nužno. Naš tim stručnjaka pobrinuće se da budete u potpunosti upoznati, a vaše poslovanje usaglašeno sa svim regulatornim zahtevima vezanim za ovu oblast.

Snažna i posvećena pravna podrška

Naš tim advokata pružiće vam pomoć u svim pitanjima koja mogu proizaći iz oblasti zaštite prava konkurencije poput: zloupotrebe dominantnog položaja, kontrola koncentracije na tržištu, javne nabavke i pitanja državne pomoći, usaglašenost sa pozitivnim propisima.

Imamo dugogodišnje iskustvo u zastupanju klijenata u složenim sudskim postupcima iz ove oblasti. Slučajevi vezani za zaštitu prava konkurencije su često multidisciplinarna i obično zahtevaju učešće stručnjaka iz drugih oblasti prava. Kako bi odgovorili ovom izazovu naši stručnjaci iz ove oblasti tesno sarađuju sa kolegama iz drugih odeljenja naše kancelarije poput odeljenja za sporove, privredno pravo i bankarstvo i finansije, čime postižemo da se na pragmatičan i sveobuhvatan način obradi svaki aspekt važan za pozitivan ishod vašeg predmeta.

Specijalizovano znanje za industrijske oblasti

Pitanja zaštite konkurencije zahtevaju specifična znanja o industriji iz koje klijent dolazi. S tim u vezi, redovno angažujemo stručnjake različitih profila koji nam pomažu da imamo sve neophodne informacije od značaja za predmetni slučaj, što predstavlja dodatnu vrednost koju naši klijenti visoko vrednuju i prepoznaju. Naša baza klijenata je veoma raznovrsna i čine je kompanije iz različitih industrija od IT, medija, telekomunikacija, energetike i infrastrukture, građevinarstva, farmacije, finansijskih usluga, do transporta i logistike.

Kontakt

Tamara Ramač Dunđerin

Rukovodilac odeljenja za privredno pravo

tamara.ramac@lawofficealeksic.rs