Izaberite stranicu
BIOGRAFIJA

Nemanja

Aleksić

OSNIVAČ I RUKOVODEĆI PARTNER

Dr Nemanja Aleksić je osnivač i rukovodeći partner advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima. Ima više od 19 godina iskustva u advokaturi. Gospodin Aleksić je započeo svoju karijeru kao advokat koji se prevashodno bavio građanskim i krivičnim pravom. Zastupao je klijente u nekim od najkompleksnijih predmeta u oblasti krivičnog prava. Početkom 2002. godine osnovao je advokatsku kancelariju Aleksić sa saradnicima koja danas broji više od 350 profesionalaca specijalizovanih za pružanje pravnih saveta iz oblasti privrednog prava, bankarstva i finansija, radnih odnosa, nepokretnosti, rešavanju sporova, građanskog i krivičnog prava.

Pod njegovim vođstvom, advokatska kancelarija je razvila posebnu ekspertizu za pravno savetovanje u oblasti finansija, problematičnih potraživanja, restrukturiranje i stečaja. Danas njegovi klijenti uključuju lokalne i međunarodne finansijske institucije, multinacionalne korporacije, javne institucije i privatne kompanije.

Nemanja pruža pravnu podršku domaćim i međunarodnim klijentima prilikom ulaska na srpsko tržište i osnivanja privrednih društava sa posebnim akcentom na pitanja korporativnog upravljanja, reorganizacije, usklađenosti sa pozitivnim propisima i pitanjima vezanim za obligaciono pravo. Na srpskom tržištu prepoznat je kao jedan od vodećih pravnih stručnjaka.

Obrazovanje

  • Pravni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu
  • Fakultet za krivično pravo i bezbednost, Univerzitet u Mariboru, MA
  • Univerzitet Privredna akademija, Dr

Karijera

Aleksić sa saradnicima (2002 – danas)