Izaberite stranicu
11.09.2019

Global Legal Insights: Nemanja Aleksić autor poglavlja posvećenom rešavanju sporova u Srbiji za 2019.

Global Legal Insights („GLI“), renomirana kompanija koja objavljuje analize vodećih svetskih pravnika o aktualnim pravnim temama iz 17 oblasti i 150 jurisdikcija, poverila je izradu poglavlja o rešavanju sporova u Srbiji, dr Nemanji Aleksiću, osnivaču advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima.

U osmom izdanju ove publikacije za 2019. godinu, advokat dr Nemanja Aleksić je pripremio pregled zakona i propisa koji uređuju parnične postupke, pružajući praktičan uvid u srpski pravosudni sistem. Na osnovu svog bogatog iskustva i opsežnog poznavanja srpskog zakonodavnog i pravosudnog sistema, advokat Aleksić je izneo detaljne informacije o ključnim pitanjima koja se tiču parničnog postupka, uključujući efikasnost procesa, poverljivost podataka, izvođenje dokaza, troškove postupka, finansiranje postupka, kolektivne tužbe, prekogranični postupci, međunarodne arbitraže, medijacije i ADR i dr.

Nadamo se da će ovo izdanje biti od značaja pravnicima, parničarima, pravnim savetnicima, naučnicima i studentima, kao i  svima drugima koje interesuje ova oblast prava. Celokupan tekst na engleskom jeziku dostupan je ovde: https://www.globallegalinsights.com/practice-areas/litigation-and-dispute-resolution-laws-and-regulations/serbia.

Za detaljnije informacije o publikaciji ili pitanima vezanim za ovu oblast slobodno nas kontaktirajte.