Izaberite stranicu
01.07.2019

Kancelarija Aleksić sa saradnicima prisustvovala konferenciji Fintech 4 Business Forum, održanoj 4. juna 2019. godine u Beogradu

Advokati odeljenja za bankarstvo i finansije kancelarije Aleksić sa saradnicima imali su priliku da 4. juna 2019. godine konferenciji Fintech 4 Business Forumu: Tehnologijom do novca, održanom u Muzeju Jugoslovenske Kinoteke u Beogradu.

Fintech predstavlja savremenu, inovativnu tehnologiju namenjenu pružanju različitih finansijskih usluga i finansijskih proizvoda, koja će u potpunosti izmeniti svet finansija kakav danas poznajemo. Oblast fintech-a i primena ove tehnologije je veoma široka. U proizvode spadaju različite crowdfunding /crowdlending platforme, digitalizovane bankarske usluge, cripto valute, pametni ugovori, digitalizevano osiguravajuće usluge, i mnoga druga finansijska rešenja.

Događaj je okupio više od 250 učesnika zainteresovanih da čuju više o tehnologiji i finansijskim proizvodima koji u potpunosti menjaju finansijsku industriju i način na koji mala i srednja preduzeća finansiraju svoje poslovanje. Brojni lokalni i međunarodni govornici prikazali su na koji način funkcioniše blokčejn tehnologija, kako izgleda jedna u potpunosti digitalizovana banka, šta je crowdfunding platforma, šta predstavlja tokenizacija, kako se bankarski sektor menja u svetu i kako će se promeniti kod nas, koja pravna regulativa mora da prati ove izmene. Prepoznata po pružanju usluga u oblasti bankarstva i finansija naša kancelarija nastoji da aktivno prati i učestvuje u ovakvim inovativnim temama. Konferenciju je podržao USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj koji ima za cilj da unapredi uslove poslovanja malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a posebno da prikaže i omogući pristup alternativnim načinima finansiranja.