Izaberite stranicu
25.11.2021

Predstavnici advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima učestvovali na regionalnom SEE NPL forumu posvećenom problematičnim potraživanjima

Advokati advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima, Mirčea Caran i Maja Pršić, učestvovali su na regionalnom forumu posvećenom problematičnim potraživanjima („SEE NPL Forum Vol.5”) koji je kao hibridni događaj održan u Beogradu, 19. novembra 2021. godine.

„SEE NPL Forum Vol.5” je okupio više od 120 učesnika iz centralne i jugoistočne Evrope ističući važnost dijaloga o NPL tržištu, njegovog finansijskog potencijala i značaja za zdravlje regionalne ekonomije. Tom prilikom predstavnici Ministarstva finansija Republike Srbije su najavili novi, preostali portfolio potraživanja, nominalne vrednosti minimum pola milijarde evra za koji se očekuje da će zvanično biti objavljen u prvom kvartalu naredne godine.

Prisutni su bili u prilici da čuju nešto više o trendovima, potencijalima i novim strategijama regionalnog NPL tržišta. Takođe, ovogodišnji forum je predstavio i 2 radionice posvećene pitanjima koja se najčešće javljaju prilikom pregovora o zaključivanju ugovora o kupoprodaji NPL portfolija (radionica 1: Negotiating LSPAs in NPL), dok je druga radionica bila posvećena pitanjima u vezi sa procenom vrednosti NPL portfolija (radionica 2: Valuing NPLs). Svesni značaja ove dinamične oblasti, i u nastojanju da pruže sveobuhvatan savet svojim klijentima, predstavnici tima za bankarstvo i finansije advokatske kancelarije Aleksić sa saradnicima prisustvovali su ovogodišnjem „SEE NPL Forumu Vol.5”.

Organizator ovog događaja je New Angles Consulting, firma specijalizovana za organizaciju poslovnih događaja i savetovanja u oblasti razvoja poslovanja.

Za bilo kakve informacije u vezi sa problematičnim kreditima, kreditnim portfolijima, naplatom dugovanja, ne ustručavajte se da nas kontaktirate na
aleksicsasaradnicima@lawofficealeksic.rs