Izaberite stranicu
13.03.2019

Objavljena druga edicija Komparativnog pravnog vodiča za bankarstvo i finansije u izdanju The Legal 500, kome je svoj doprinos dala i kancelarija Aleksić sa saradnicima

Aleksić sa saradnicima je imala zadovoljstvo da zajedno sa vodećim svetskim advokatskim kancelarijama bude autor Globalnog pravnog vodiča za komparativnu pravnu analizu za sektor bankarstva i finansija. Aleksić sa saradnicima je autor srpskog poglavlja u izdanju Legal 500, vodećeg svetskog pravnog direktorijuma i njihove publikacije In – House Lawyer.

Komparativni vodič nudi praktičan pregled zakona i propisa koji regulišu oblast bankarstva i finansija i načina supervizije u ovoj oblasti, kao i zakonska rešenja usmerena na inovativne tehnologije poznate pod nazivom Fintech. Takođe, publikacija pruža uvid u najnovije trendove vezane za zakonske propise u ovoj oblasti u velikom broju jurisdikcija.

Poseban kvalitet ove publikacije predstavlja činjenica da je pored praktične obrade aktuelnih tema za veliki broj jurisdikcija, svako od poglavlja pisala neka od vodećih svetskih advokatskih kancelarija.

Poglavlje za Srbiju, čiji je autor kancelarija Aleksić sa saradnicima dostupna je na adresi http://www.inhouselawyer.co.uk/practice-areas/banking-finance-2nd-edition/serbia-banking-finance-2nd-edition/  na engleskom jeziku.